Фолклорна магија

Узраст: 4+, Трајање: 52 мин
Термини: Четвртак 20. фебруар у 18.00 часова
Folklorna magija - Dječije pozorište RS

Аутор: Боњо Лунгов
Редитељ: Боњо Лунгов
Сценограф: Дилијана Парванова
Избор музике и аранжмани: Младен Матовић

Играју

Опис

Представа “Фолклорна магија” је постављена на сцену 9. септембра 2008. године као етно спектал, а намијењена је публици свих узраста. Обзиром да се служи универзалним сценским језиком покрета, игре, плеса, пјесме и анимације са етно предметима који су карактеристични за српски, али и за готово све балканске народе, веома је добро примљена код публике различитих народа, укуса и театарског знања.

Ријеч је о етно музичком луткарском српском спектаклу који се изводи искључиво у дворанама театарског типа. За 52 минута у фуриозном темпу шест глумаца уз игру и музичку подлогу од најљепших српских мелодија, изводи етиде са већ заборављеним предметима из фолклора  дајући кроз низ слика и мотива из живота цјеловиту универзалну причу о најделикатнијим суштински препознатљивим људским питањима, а све кроз знакове и симболе разумљиве и блиске човјеку ма гдје живио.

Представа се изводи без ријечи са неколико пјесама, па самим тим захтијева врхунску анимацију етно предметима, прецизност кореографије и игре у јединственој редитељској визији  која на крају представе никога не оставља равнодушним у дворани.

Галерија

Карте за представу можете резервисати позивом на +387 51 232 839 или путем онлине резервације.