Folklorna magija

Uzrast: 4+, Trajanje: 52 min
Termini: Četvrtak 20. februar u 18.00 časova
Folklorna magija - Dječije pozorište RS

Autor: Bonjo Lungov
Reditelj: Bonjo Lungov
Scenograf: Dilijana Parvanova
Izbor muzike i aranžmani: Mladen Matović

Igraju

Opis

Predstava “Folklorna magija” je postavljena na scenu 9. septembra 2008. godine kao etno spektal, a namijenjena je publici svih uzrasta. Obzirom da se služi univerzalnim scenskim jezikom pokreta, igre, plesa, pjesme i animacije sa etno predmetima koji su karakteristični za srpski, ali i za gotovo sve balkanske narode, veoma je dobro primljena kod publike različitih naroda, ukusa i teatarskog znanja.

Riječ je o etno muzičkom lutkarskom srpskom spektaklu koji se izvodi isključivo u dvoranama teatarskog tipa. Za 52 minuta u furioznom tempu šest glumaca uz igru i muzičku podlogu od najljepših srpskih melodija, izvodi etide sa već zaboravljenim predmetima iz folklora  dajući kroz niz slika i motiva iz života cjelovitu univerzalnu priču o najdelikatnijim suštinski prepoznatljivim ljudskim pitanjima, a sve kroz znakove i simbole razumljive i bliske čovjeku ma gdje živio.

Predstava se izvodi bez riječi sa nekoliko pjesama, pa samim tim zahtijeva vrhunsku animaciju etno predmetima, preciznost koreografije i igre u jedinstvenoj rediteljskoj viziji  koja na kraju predstave nikoga ne ostavlja ravnodušnim u dvorani.

Galerija

Karte za predstavu možete rezervisati pozivom na +387 51 232 839 ili putem online rezervacije.