Књига о џунгли

Узраст: 5+, Трајање: 40 минута
Knjiga o džungli - Dječije pozorište RS

Редитељ: Роберт Валтл
Музика: Дамир Мартиновић Мрле и Иванка Мазуркијевић
Лутке, сценографија и костими: Роберт Смолик
Кореограф: Ђула Черепеш
Драматург: Ивор Мартинић
Лектор: Ранко Рисојевић
Свјетло мајстор: Саша Шуман
Расвјетљивач: Срђан Маринковић
Тон мајстор: Борис Бијелић, Ђорђе Штркић
Шеф сцене: Борко Глишић
Сликарски радови: Берина Шушчевић
Израда реквизите: Зоран Бјелошевић, Родољуб Мушић
Израда костима: Љиљана Шиниковић
Декоратер: Вид Милетић
Гардеробер: Слава Терзић
Организатор: Драшка Деспенић
Директор представе: Предраг Бјелошевић

Играју

Опис

„Књига о џунгли“ Радјарда Киплинга један је од најомиљенијих дјечијих романа. То је прича о дјечаку Моглију који одраста с вуковима у џунгли. Када се у исту врати тигар Шир Кан који му се жели осветити, вучје племе одлучује како дјечак мора да се склони.

Као заштитници се пријаве неспретни медвјед Балу и брза и брижна пантера Багира. Дјечак Могли креће у авантуру у којој учи законе џунгле. Када тигар Шир Кан завлада вучјим чопором, дјечак Могли одлучује да се врати у вучје племе како би се сукобио са тигром и поновно успоставио мир у џунгли.

Прича је то о пријатељству, непредвидљивости маса, прихватању различитости, те пожртвованости појединаца. Када дјечак Могли схвати да га се због тога што је различит од других животиње плаше, одлучује да оде својој врсти, како не би даље нарушавао поредак у џунгли, али даје обећање да се никада неће понашати према животињама онако како се „човјечија“ врста понашала према њима.

Роберт Валтл je често награђивани редитељ представа за младе који режира у Хрватској, БиХ, Бјелорусији, Белгији, Црној Гори и Словенији. Посебно је предан режијама бајки Иване Брлић Мажуранић, Светлане Макарович и Ханса Кристијана Андерсена. Његове представе одликује музичко-плесна драматургија, динамичан ритам и визуелна раскош.

Награђивани драмски писац Ивор Мартинић из Загреба често сарађује с Робертом Валтом, те овај пут потписује адаптацију дјечијег романа у којој вјерно прати оригинал и приближава га савременом гледаоцу.

Галерија

Карте за представу можете резервисати позивом на +387 51 232 839 или путем онлине резервације.