Velika sanacija u malom pozorištu

U Dječijem pozorištu Republike Srpske u toku su veliki građevinski radovi, kojima će u potpunosti biti sanirani i modernizovani toaleti, što je prvo ulaganje u ovaj dio objekta, od njegove izgradnje, 1973. godine.
Tako će, nakon gotovo pola vijeka, za mame i tate koji sa mališanima dolaze u Dječije pozorište, biti obezbijeđena i posebna prostorija za presvlačenje beba. Nedostatak ovakve prostorije bio je zaista veliki problem, jer su veoma često mladi roditelji morali da se snalaze kako bi tokom boravka u Pozorištu, mogli da zamijene pelene mlađoj braći i sestricama, prilikom porodičnog dolaska na predstavu ili u Muzej pozorišnih lutaka.
Tokom sanacije biće ugrađen i toalet za osobe sa invaliditetom, kako bi nacionalni teatar za djecu, kao društveno odgovorna institucija, i ovim bio u potpunosti opremljen i na jednakoj usluzi svima koji sa radošću dolaze u Dječije pozorište Republike Srpske.
Sve ovo je isplanirano i definisano koordinacijom Ministarstva prosvjete i kulture i Ministarstva finansija, nakon čega je Vlada Republike Srpske izdvojila finansijska sredstva za rekonstrukciju.
Idejni i izvedbeni projekat realizovao je stručni tim Republičke direkcije za obnovu i izgradnju, koja će vršiti i nadzor nad izvođenjem radova, a završetak radova se očekuje u roku od 90 dana.