Veliki naslovi na onlajn repertoaru

Prve nedjelje u aprilu na onlajn repertoaru Dječijeg pozorišta Republike Srpske su veliki svjetski naslovi.
U petak, 2. aprila na jutjub kanalu Dječijeg pozorišta, od 18 časova emitujemo predstavu “Čarobnjak iz Oza”, u režiji Slavča Malenova.U subotu, 3. aprila, takođe u 18 časova na repertoaru je predstava “U cara Trojana kozje uši” u režiji Ane Đorđević, dok u nedjelju 4. aprila od 11 časova emitujemo “Ivicu i Maricu”, u režiji Dragoslava Todorovića.Ove priče već decenijama žive u maštovitom svijetu književne, filmske i pozorišne umjetnosti za najmlađe, i njihovim emitovanjem na jutjub kanalu želimo da mališani uživaju, ali i da se roditelji podsjete na djetinjstvo i knjige iz svojih malih biblioteka i na svoje odlaske u Pozorište.

Do skorašnjeg susreta uživo sa svojom publikom Dječije pozorište Republike Srpske i ovim aktivnostima nastoji da sačuva most umjetnosti koji već 65 godina spaja obale generacija i generacija djece sa istinskom umjetnošću.

Pandemija virusa korona jeste pomjerila stvarnost, ali i u takvoj stvarnosti nepobjediva je i nepromjenljiva energija kojom nacionalni teatar za djecu nastoji da sačuva svijet bezbrižnog djetinjstva.

U dječijem svijetu i u godinama odrastanja nijedan dan ne smije biti izgubljen, a činiti za djecu je najzozbiljnija i najvažnija misija, u kojoj bi bilo nedopustivo i na trenutak pokleknuti, prenosi RTRS.