DIO DIREKTORSKE PLATE IDE U FOND SOLIDARNOSTI

NEZAVISNE  NOVINE  –  Direktor Dječijeg pozorišta Republike Srpske Ljiljana Labović Marinković dala je saglasnost da 20 odsto od njene plate za mart bude uplaćeno u Fond solidarnosti, na prijedlog i preporuku Vlade Srpske, saopšteno je iz ovog pozorišta.

Marinkovićeva je navela da je ovu odluku donijela simbolično 27. marta – na Međunarodni dan pozorišta, kako bi kao čovjek i patriota dala podršku svim mjerama Vlade Republike Srpske i društvu u cjelini.

Ona je napomenula da društvo u najtežem trenutku za cijelo čovječanstvo čini sve kako bi sačuvalo građane Republike Srpske od pošasti pandemije korona virusa.

Marinkovićeva je podsjetila i da je bila direktor Narodnog pozorišta Republike u vremenu rata, kada je ličnim angažmanom bila u prilici da doprinese očuvanju te institucije, u službi svog naroda i umjetnosti.

Ona je uvjerena da će i sve njene kolege direktori učiniti isto, a i da će kolektivi, svaki glumac, dekorater, kustos, bibliotekar, te arhivista i drugi radnici svojom saglasnošću za umanjenjem plata biti dio nacionalnog korpusa i da će svi iz ove borbe izaći kao dostojanstveni pobjednici.