Oktobar u znaku gostujućih izvedbi

I za vrijeme trajanja 21. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu (od 9. do 15. oktobra), a i tek štu su se spustile zavjese nad ovim velikim događajem, ansambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske stiže i da putuje.
​​Tako su jedan psić, tigar, roda, slon, nilski konj i umjetnik, slikar, u razigranoj predstavi „Bajka o psiću“, u režiji Živomira Jokovića, 12. oktobra donijeli radost mališanima u Novom Gradu.
​​Ovim gostovanjem, a nakon dvije godine od pandemije virusa korona Dječije pozorište Republike Srpske, nastavlja putovanja po Republici Srpskoj, kako bi nacionalni teatar svoj repertoar predstavilo i na scenama izvan matičnog teatra. U organizaciji Opštine Novi Grad, predstava je odigrana u amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra, a
sljedeća adresa je Centar za kulturu i obrazovanje u Laktašima, gdje će u četvrtak, 27. oktobra biti izvedena predstava „Junak u tregerima“, u režiji Dubravka Torjanca.
​​A ova predstava, „Junak u tregerima“, večeras, 17. oktobra i sutra, 18. oktobra, na poziv Kazališta lutaka u Mostaru, biće odigrana i na sceni ovog teatra.
​​Umjetničku postavku čine Slobodan Perišić, Đorđe Janković, Aleksandar Blanić, Zorana Šuman, Ana Anđelić, Đurđa Babić i Dragana Ilić.