Otvoreno „Snješkovo“: DP RS u misiji oplemenjivanja djetinjstva

NEZAVISNE – U Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) danas tačno u podne svečano je otvoreno „Snješkovo“, program za mališane, u sklopu kojeg će narednih 15 dana biti organizovane radionice, koncerti, predstave i brojne druge aktivnosti.

Mališane u nacionalnom teatru za djecu dočekali su Djeda Mraz, Snješko Bijelić, Sveti Nikola, Dobra vila i druga magična stvorenja u mini-predstavi dobrodošlice, koju je režirao Duško Mazalica, dok je za idiličnu zimsku scenografiju zaslužna Berina Šuščević.

„Naša scenografkinja Berina Šuščević svake godine ‘Snješkovo’ osmisli sa drugačijom temom, na drugačiji scenografski način, kako bi oni koji ulaze u pozorište doživjeli čaroliju više“, rekla je na otvaranju manifestacije za „Nezavisne“ Ljiljana Labović Marinković, direktorica DP RS.

Nakon dobrodošlice uz slatkiše, mališani su gledali predstavu „Bajka o malom Nikoli“ koju će u narednom periodu ansambl DP RS igrati u više navrata.

„Dječije pozorište stalno podsjeća koliko je važno što je porodica krug, a da u tom krugu ima mjesto i Dječije pozorište. Predstava ‘Bajka o malom Nikoli’ otvara neke druge platforme uticaja našeg pozorišta, koje i tom predstavom govori je li dijete danas usamljeno, okruženo igračkama i koliko mu trebaju roditelji“, rekla je Labović Marinkovićeva.

Dodala je da je osnovna funkcija pozorišta edukativna i da se ovakvim događajima mališani upoznaju sa magijom teatra.

„‘Snješkovo’ jeste radost igre, radost svjetlosti, vizuelna atrakcija, ali ispod sve te vizuelne atrakcije traje ona najvažnije priča, a to je da Dječije pozorište jeste u službi i u misiji da svako djetinjstvo bude plemenitije i veselije te da pamte da su bili djeca zahvaljujući ovoj kući“, objasnila je Labović Marinkovićeva.

„Snješkovo“ će biti otvoreno svakim danom od 12 do 20 časova do 30. decembra, kada će ansambl DP RS izvesti predstavu „Crvenkapica“.