Прва реприза представе „Био једном један лав“ у Приједору

Прва реприза представе „Био једном један лав“, чија премијера је одржана 29. новембра, заказана је у Приједору, уторак, 6. децембра 2022. године
У град на Сани, ансамбл Дјечијег позоришта ће путовати чак 3 пута, (уторак, сриједа и четвртак) те у 6 извођења, представу Био једном један лав“, у режији Николе Бундала играти за приједорске основне школе „Петар Кочић“, „Бранко Ћопић“, „Десанка Максимовић“,“ Доситеј Обрадовић“ и основну школу „Младен Стојановић“ из Љубије.
Подсјећамо, овом представом Република Српска слави 100. годишњицу од рођења Душка Радовића, једног од најугледнијих српских интелектуалаца 20. вијека.
У представи „Био једном један лав“ играју Ђорђе Јанковић, Зорана Шуман, Свјетлана Андрић и Никола Милаковић.
Гостовањима у Приједору, Дјечије позориште Републике Српске заокружује своја путовања по Републици Српској у 2022. години. Наиме, национални театар за дјецу је свој репертоар успјешно представљао и на сценама изван Бања Луке, тако да је представа „Бајка о псићу“ гостовала у Палама, Броду и Новом Граду, „Краљ жабац“ путовао у Лакташе и Фочу, „Јунак у трегерима“ у Лакташе, а ево „Био једном један лав“ стиже у Приједор.