Prva repriza predstave „Bio jednom jedan lav“ u Prijedoru

Prva repriza predstave „Bio jednom jedan lav“, čija premijera je održana 29. novembra, zakazana je u Prijedoru, utorak, 6. decembra 2022. godine
U grad na Sani, ansambl Dječijeg pozorišta će putovati čak 3 puta, (utorak, srijeda i četvrtak) te u 6 izvođenja, predstavu Bio jednom jedan lav“, u režiji Nikole Bundala igrati za prijedorske osnovne škole „Petar Kočić“, „Branko Ćopić“, „Desanka Maksimović“,“ Dositej Obradović“ i osnovnu školu „Mladen Stojanović“ iz Ljubije.
Podsjećamo, ovom predstavom Republika Srpska slavi 100. godišnjicu od rođenja Duška Radovića, jednog od najuglednijih srpskih intelektualaca 20. vijeka.
U predstavi „Bio jednom jedan lav“ igraju Đorđe Janković, Zorana Šuman, Svjetlana Andrić i Nikola Milaković.
Gostovanjima u Prijedoru, Dječije pozorište Republike Srpske zaokružuje svoja putovanja po Republici Srpskoj u 2022. godini. Naime, nacionalni teatar za djecu je svoj repertoar uspješno predstavljao i na scenama izvan Banja Luke, tako da je predstava „Bajka o psiću“ gostovala u Palama, Brodu i Novom Gradu, „Kralj žabac“ putovao u Laktaše i Foču, „Junak u tregerima“ u Laktaše, a evo „Bio jednom jedan lav“ stiže u Prijedor.