Представа ДП РС: „Лав“ на путу за Анкару

Представа „Био једном један лав“ Дјечијег позоришта Републике Српске (ДП РС), у режији Николе Бундала, званично је селектована у програм 19. Међународног фестивала позоришта за дјецу „Мале даме и мала господа“, који се ове године одржава у Анкари од 24. до 29. априла.

Како је саопштено из ДП РС, фестивал организује Генерална дирекција Турских државних позоришта која дјелује у оквиру Министарства културе и туризма у Влади Републике Турске, а ансамбл националног театра Српске за малишане данас је отпутовао у Анкару.

Дјечије позориште Републике Српске наћи ће се у селекцији са театрима из Кубе, Бугарске, Кипра, Пољске, Румуније, Туркменистана и Шпаније.

„Глумци Никола Милаковић, Ђорђе Јанковић, Зорана Шуман и Свјетлана Андрић одиграће чак шест представа, у два театра у Анкари, како би што више малишана видјели наступ националног театра Републике Српске. Представу ће играти на турском језику захваљујући несебичној помоћи Генералног конзулата Турске у Бањалуци око превода и увјежбавања турског језика. Без језичке баријере, дјеца ће боље разумјети представу и чути стихове Душка Радовића из чувене пјесмице ‘Страшан лав'“, саопштено је из ДП РС.

Покровитељ одласка на 19. Међународни фестивал позоришта за дјецу „Мале даме и мала господа“ је Министарство просвјете и културе Владе Републике Српске.