Predstava DP RS: „Lav“ na putu za Ankaru

Predstava „Bio jednom jedan lav“ Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS), u režiji Nikole Bundala, zvanično je selektovana u program 19. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu „Male dame i mala gospoda“, koji se ove godine održava u Ankari od 24. do 29. aprila.

Kako je saopšteno iz DP RS, festival organizuje Generalna direkcija Turskih državnih pozorišta koja djeluje u okviru Ministarstva kulture i turizma u Vladi Republike Turske, a ansambl nacionalnog teatra Srpske za mališane danas je otputovao u Ankaru.

Dječije pozorište Republike Srpske naći će se u selekciji sa teatrima iz Kube, Bugarske, Kipra, Poljske, Rumunije, Turkmenistana i Španije.

„Glumci Nikola Milaković, Đorđe Janković, Zorana Šuman i Svjetlana Andrić odigraće čak šest predstava, u dva teatra u Ankari, kako bi što više mališana vidjeli nastup nacionalnog teatra Republike Srpske. Predstavu će igrati na turskom jeziku zahvaljujući nesebičnoj pomoći Generalnog konzulata Turske u Banjaluci oko prevoda i uvježbavanja turskog jezika. Bez jezičke barijere, djeca će bolje razumjeti predstavu i čuti stihove Duška Radovića iz čuvene pjesmice ‘Strašan lav'“, saopšteno je iz DP RS.

Pokrovitelj odlaska na 19. Međunarodni festival pozorišta za djecu „Male dame i mala gospoda“ je Ministarstvo prosvjete i kulture Vlade Republike Srpske.