Prijem u Ambasadi BiH u Republici Turskoj

Pred sam let za Banja Luku, ansamblu Dječijeg pozorišta Republike Srpske priređen je prijem u Ambasadi BiH u Republici Turskoj.
Domaćini glumcima koji su sa predstavom “Bio jednom jedan lav” učestvovali na 19. Međunarodnom festivalu “Male dame i mala gospoda” u Ankari, bili su ministar savjetnik, otpravnik poslova, gospođa Dragana Anđelić i prvi sekretar Ambasade, gospodin Rijad Habul.
Uz svu zahvalnost gospođi Anđelić za operativnu pomoć i podršku, banjalučki umjetnici su pohvalili nivo organizacije Festivala i način na koji su ih turske kolege predstavljali svojoj publici i javnosti.
Kvalitet predstave i iskorak u formatu lutkarske igre, bio je veliko iznenađenje organizatorima Festivala.
Pozdravljajući umjetnike nacionalnog teatra Srpske, gospođa Anđelić je čestitala za uspjeh. Posebno je istakla da je važno da je u maloj grupi koja je doputovala u Tursku bila i novinarska ekipa Radio televizije Republike Srpske.
Ovim, ne samo da će javnosti biti vjerno predstavljen značaj i veličina Festivala, nego je i domaćinima učinjen veliki gest poštovanja, što oni visoko cijene.
Značaju gostovanja komplimentirao je i gospodin Habul.
Zahvaljujući na prijemu, direktor Dječijeg pozorišta Republike Srpske, Ljiljana Labović Marinković je naglasila da je dolazak banjalučkog ansambla suština kulturne diplomatije, jer je umjetnost ono što svaki narod u najboljem reprezentuje u svijetu.