Sastanak DPRS i NPRS: Dva pozorišta u zajedničkoj misiji

GLAS SRPSKE – Sastanak rukovodstva i operativnih saradnika Narodnog pozorišta Republike Srpske i Dječijeg pozorišta Republike Srpske održan je danas u Banjaluci.

Na sastanku su obrađene teme statusa članova umjetničkih ansambala, naziva i profilacija određenih radnih mjesta u sektoru tehnike, te razgovarano o vrstama poslova i određenim korekcijama.

– Kako se na rad ovih institucija bazično temelji Zakonom o pozorišnoj

djelatnosti, ali su jednako tako važni i Zakon o radu, Zakon o platama kao i Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture

Republike Srpske, na sastanku su formirane i radne grupe, koje će, svaka prema svojim djelatnostima, usaglašavati standarde koji će omogućiti bolji status svih zaposlenih – dodaju iz Dječijeg pozorišta RS.

Sastanku su pristustvovale v. d. direktorica Narodnog pozorišta RS Dijana Grbić, direktorica Dječijeg pozorišta RS Ljiljana Labović Marinković, umjetnički direktori ovih teatara Aleksandar Stojković i Duško Mazalica, šefovi tehnike Dragoljub Milić i Saša Šuman, zatim  rukovodioci finansijskog sektora Slobodanka Purišić i Milena Pantelić, sekretari Dragana Tepić i Dragan Miletić i predsjednici sindikalnih organizacija Željko Erkić i Ana Anđelić.