„Snješkovo“ otvorilo vrata za sve posjetioce

GLAS SRPSKE  – U Dječijem pozorištu Republike Srpske danas su po 13. put otvorena vrata malog čarobnog grada mašte „Snješkovo“, a će mališani će do 30. decembra moći da uživaju u mnogobrojnim zanimljivim sadržajima.

Direktorica Dječijeg pozorišta Republike Srpske Ljiljana Labović Marinković kazala je za „Glas Srpske“ da društvo koje ne ulaže u djecu i ne brine o njima, osuđeno na propast.

– Ove godine smo izmaštali da Sveti Nikola na bijelom konju dojaše do svoje kuće mašte i ljubavi, a da Djed Mraz sleti, tako da u tom prožimanju lijepih energija, dobre namjere i volje, njihova srca trepere, a naša još više – rekla je Labović Marinković.

Osim toga, kako kaže, mališani će u narednom periodu moći uživati i na kreativnim radionicama, gdje će učiti kako se pravi lutka, zatim održaće se i slikarska radionica, ali i  modna revija baletskih haljinica.

Vaspitač Dajana Marić za „Glas“ kaže da je veoma bitno da se ovakve i slične manifestacije održavaju u gradu.

– Trudimo se da sa djecom obiđemo što više ovakvih manifestacija, a mališani ali i njihovi roditelji uvijek divno reaguju, svi se raduju – kazala je Marićeva.

Djevojčica Lea Rodić kaže da joj se najviše dopao momenat kada je stigao Djed Mraz u „Snješkovo“.

– Poželjela sam da mi Djed Mraz donese neku igračku, a mislim da sam bila dobra ove godine i da bih trebala dobiti  – kazala je Lea.