Uspjeh Dječijeg pozorišta Republike Srpske na 2. Festivalu lutkarske umjetnosti, FLUM, u Mostaru

Slobodanu Perišiću i Olgi Zibjinski nagrade na FLUM-u
​Žiri 2. Festivala lutkarske umjetnosti, FLUM, u Mostaru u sastavu Miroljub Mijatović, Zerina Hodžić i Emina Kovačević, dodijelio je dvije nagrade Dječijem pozorištu Republike Srpske, koje je na ovom Festivalu izvelo predstavu “Sedam gavranova“ u režiji Jakuba Maksimova.
Među 5 ravnopravnih glumačkih nagrada, Slobodan Perišić je nagrađen za animaciju Vračare.
„Vračara Slobodana Perišića duhovita je lutkarska i glumačka partitura, na kojoj počiva jedno od ključnih čvorišta predstave“- stoji u obrazloženju žirija.
Nagrada za najbolje lutke dodijeljena je Olgi Zibjinskoj, autorki kostima i scenografije u predstavi „Sedam gavranova“. Žiri ističe da je „Zibjinska uspjela da dočara kako bajkovitost, tako i drevnost ove priče, ali i približiti predstavu tradiciji podneblja u kojem je postavljena“.
Uz ove dvije nagrade, na upravo završenom 2. Festivalu lutkarske umjetnosti, FLUM, u Mostaru, predstava „Sedam gavranova“ zbraja 12 nagrada, koliko ih je osvojila tokom 2022. godine, igrajući na tri festivala.
U predstavi „Sedam gavranova“ igraju Aleksandra Spasojević, Slobodan Perišić, Duško Mazalica, Aleksandar Blanić, Đorđe Janković, Saša Terzić, Dragan Vučić i Rade Kostić.