Ansambl nacionalnog teatra za djecu je počeo rad na još jednoj predstavi

Paralelno sa radom na predstavi „Mala sirena“, H. K. Andersena, ansambl nacionalnog teatra za djecu danas je počeo rad na još jednoj predstavi.
​Riječ je o naslovu „Bio jednom jedan lav“, Duška Radovića, čija premijera je planirana na stogodišnjicu njegovog rođenja, 29. novembra. Ovaj naslov postaviće mladi banjalučki reditelj Nikola Bundalo, kojem je ovo i prva rediteljska saradnja sa ansamblom Dječijeg pozorišta Republike Srpske. U predstavi igraju Đorđe Janković, Zorana Šuman, Svjetlana Andrić i Nikola Milaković.
​Mnogi i danas pamte predstave Dječijeg pozorišta Republike Srpske, koje su nastale po djelima Duška Radovića – „Kapetan Džon Piplfoks“, „Život je opaka navika“ i „Razbojnik Kađa i princeza Nađa“, sve tri u režiji Nenada Bojića.
​U eksplikaciji predstave, reditelj Nikola Bundalo ističe da mu je fascinanta kob slobode, koje je bio svjestan i sam Duško Radović, uvijek na meti cenzora, zbog čega i nije prispio u elitne umjetničke književne krugove, ali je trajao dosljedan i uprkos svemu. U toj i takvoj usamljenosti, Duško Radović je ostao svoj, neokrnjen i zavještao nam svoj impozantan umjetnički opus.