Наставак сарадње ДПРС и Малог позоришта „Душко Радовић“

„Црвенкапица“ и „Лав“ у Београду
Већ седми пут Дјечије позориште Републике Српске гостује у Београду и наставља сарадњу са Малим позориштем „Душко Радовић“ у размјени представа и сусрета два ансамбла.
Тако ће на сцени „Душка Радовића“, у уторак, 28. новембра глумци националог театра за дјецу два пута одиграти „Црвенкапицу“ у режији Људмиле Федорове и потом, 29. новембра „Био једном један лав“, у режији Николе Бундала.
Посебност извођења представе „Био једном један лав“, која је настала у част Душка Радовића, је што ће се управо његови стихови и представа њему у част одиграти баш 29. новембра, на његов 101. рођендан!
Подсјећамо, Мало позориште „Душко Радовић“ у фебруару ове године је гостовало у Бања Луци са представама „Бамби“, у режији Бојане Лазић и „Снежна краљица“, у режији Дамјана Кецојевића.
Ова лијепа традиција тако већ седми пут малим Београђанима представља продукцију националног театра Републике Српске, а потом и малишани Републике Српске, са радошћу дочекују позоришне јунаке из Београда.
Размјеном представа два театра на годишњем нивоу на репрезентативан начин сагледавају снаге својих ансамбала и у најбољем промовишу узајамност и блискост поља културе Републике Србије и Републике Српске.