Nastavak saradnje DPRS i Malog pozorišta „Duško Radović“

„Crvenkapica“ i „Lav“ u Beogradu
Već sedmi put Dječije pozorište Republike Srpske gostuje u Beogradu i nastavlja saradnju sa Malim pozorištem „Duško Radović“ u razmjeni predstava i susreta dva ansambla.
Tako će na sceni „Duška Radovića“, u utorak, 28. novembra glumci nacionalog teatra za djecu dva puta odigrati „Crvenkapicu“ u režiji Ljudmile Fedorove i potom, 29. novembra „Bio jednom jedan lav“, u režiji Nikole Bundala.
Posebnost izvođenja predstave „Bio jednom jedan lav“, koja je nastala u čast Duška Radovića, je što će se upravo njegovi stihovi i predstava njemu u čast odigrati baš 29. novembra, na njegov 101. rođendan!
Podsjećamo, Malo pozorište „Duško Radović“ u februaru ove godine je gostovalo u Banja Luci sa predstavama „Bambi“, u režiji Bojane Lazić i „Snežna kraljica“, u režiji Damjana Kecojevića.
Ova lijepa tradicija tako već sedmi put malim Beograđanima predstavlja produkciju nacionalnog teatra Republike Srpske, a potom i mališani Republike Srpske, sa radošću dočekuju pozorišne junake iz Beograda.
Razmjenom predstava dva teatra na godišnjem nivou na reprezentativan način sagledavaju snage svojih ansambala i u najboljem promovišu uzajamnost i bliskost polja kulture Republike Srbije i Republike Srpske.