„Петнаест сестара Мона Лизе“ у ДПРС

У Дјечијем позоришту Републике Српске у петак, 22. марта 2024. године у 19 часова биће отворена изложба умјетника Небојше Боснића „Петнаест сестара Мона Лизе“.
Овај врсни умјетник је деценијама дио снажне бањалучке ликовне сцене, рафинираног осјећаја за боју, експресивне енергије у фантасмагоричним портретима, које је, међу првима у Бања Луци, постављао и на градске билборде, чији формати су се снажно истицали и плијенили пажњу јавности.
Небојша Боснић је рођен у Приштини 1964. године, његова прва самостална изложба организована је 1983. у Бања Луци у Друштвеном дому Обилићево, које је у то вријеме био излагачки простор за младе умјетнике.
Самостално је излагао у Загребу, Сарајеву, Приједору, Торину, Бања Луци, а 1997. године његови радови су били постављени у Галерији ликовних умјетности Републике Српске (данас МСУРС) у оквиру Изложбе Удружења ликовних умјетника Републике Српске.
Кустос изложбе у Дјечијем позоришту Републике Српске је мр Берина Шушчевић, а аутор текста у каталогу др Александар – Саша Грандић.