„Petnaest sestara Mona Lize“ u DPRS

U Dječijem pozorištu Republike Srpske u petak, 22. marta 2024. godine u 19 časova biće otvorena izložba umjetnika Nebojše Bosnića „Petnaest sestara Mona Lize“.
Ovaj vrsni umjetnik je decenijama dio snažne banjalučke likovne scene, rafiniranog osjećaja za boju, ekspresivne energije u fantasmagoričnim portretima, koje je, među prvima u Banja Luci, postavljao i na gradske bilborde, čiji formati su se snažno isticali i plijenili pažnju javnosti.
Nebojša Bosnić je rođen u Prištini 1964. godine, njegova prva samostalna izložba organizovana je 1983. u Banja Luci u Društvenom domu Obilićevo, koje je u to vrijeme bio izlagački prostor za mlade umjetnike.
Samostalno je izlagao u Zagrebu, Sarajevu, Prijedoru, Torinu, Banja Luci, a 1997. godine njegovi radovi su bili postavljeni u Galeriji likovnih umjetnosti Republike Srpske (danas MSURS) u okviru Izložbe Udruženja likovnih umjetnika Republike Srpske.
Kustos izložbe u Dječijem pozorištu Republike Srpske je mr Berina Šuščević, a autor teksta u katalogu dr Aleksandar – Saša Grandić.