Пријем за госте из Београда, поручено: Као градови треба да пратимо и додатно оснажимо сарадњу два позоришта

У Градској управи уприличен је пријем за представнике Малог позоришта „Душко Радовић“ из Београда, које гостује у Бањој Луци, као и за њихове домаћине – Дјечије позориште Републике Српске.

Посјета београдског позоришта организована је у оквиру сарадње два позоришта, као и градова Бање Луке и Београда.

Савјетница градоначелника за друштвене дјелатности, Милада Шукало казаала је да су градови Београд и Бања Лука братски градови већ годинама, а да се сарадња два града, уз размјену искустава, огледа и на свим другим пољима.

-Једна од области у којој се сарадња интензивно одвија јесте и култура. Тако Дјечије позориште Републике Српске његује братске односе са Малим дјечијим позориштем „Душко Радовић“ из Београда већ дуги низ година, а ми као градови само треба да их пратимо и додатно оснажимо њихову сарадњу – казала је савјетница Шукало.

Наиме, Београдско позориште првог дана гостовања у Бањој Луци, данас је у два термина извело на сцени Дјечијег позоришта Републике Српске представу „Снежна краљица“, док ће другог дана гостовања, 3. фебруара – Београђани да изведу представу „Бамби“ у терминима у 11.00 и у 13.00 часова