Душко Мазалица

Duško Mazalica
Најбоље што може неко да има на послу је да ради оно што воли и да је окружен људима који су у истој ситуацији. Још ако је у том послу игра главно средство и то све радимо за дјецу онда не постоје границе у личним могућностима и колективним остварењима. Путеви на разне међународне фестивале су почели да буду саставни дио живота и посла а мисија много већа од онога што можемо спознати и осјетити. Представе и улоге постају бића која утичу, не само на духовни живот публике, него и на наше животе. Снови се претварају у реалност, а реалност у којој живимо постаје богатија за нове духовне вриједности.

Биографија

Зовем се Душко Мазалица, рођен сам 12.03.1977. године у Бања Луци.

Већ двадесет година се бавим глумом и стални сам члан Дјечијег позоришта РС.

Завршио сам глуму на Академији умјетности у Бања Луци 2002. године.

Играо сам у преко 50 представа у Дјечијем Позоришту РС. За неке сам био и награђиван наградама на интернационалним фестивалима. Од којих могу да издвојим „Тужног принца“ и улогу сјенке, „Мајстор и Маргарита“ и улогу Мајстора, те Гуливера, Дон Кихота, Одисеја у истоименим представама са којима сам учествовао на око 20 фестивала у Европи и шире.

Играо сам и неке улоге у Народном Позоришту РС у представама „Свети Георгије убива аждаху“ Д. Ковачевића, „Омер Паша Латас“ И. Андрића, „На дну“ М. Горког.

Учествовао сам у играним филмовима „Свети Георгије убива аждаху“, „Турнеја“, „Непријатељ“, Здухач, значи авантура“, и у телевизијским пројектима „Квизолог“ и „Малац зналац.

Глумио у серијама „Жене, људи и остали“, „Замало живот“, „Немањићи – рађање краљевине“

Радио сам 2009. године и промотивно-играни филм „Живот је лијеп“ за Коњички клуб Чокорска поља као креативни продуцент и глумац.

Учествовао у пројекту Зелени економски развој који спроводи УНДП као заштитно лице пројекта професор Атом.
2014 године сам завршио на ФДУ у Београду мастер на креативној ФТВ продукцији. Завршни рад ми је био кратки играни филм „Ах, што ћемо љубав крити“ чија премијера је била крајем 2015. године у Бањалуци.

2016 Радио сам као креативни продуцент и глумац дјечију емисију едукативно -драмског карактера Шарени свијет која се емитује на ЕЛТА1ХД телевизији.

Од 2016 године водим часове глуме за дјецу узраста од 4 до 12 година у школи Деа Ника.

Признања и награде

  1. Награда за најбољу мушку улогу у представи Тужни принц, Предрага Бјелошевића за улогу сјенке тужног принца на међународном фестивалу за дјецу Котор 1998. године
  2. Награду за најбољу мушку улогу на фестивалу „Кочићева српска сцена“ Приједор у представи  Љубавник, Харолда Пинтера за улогу Ричарда.
  3. Награда за најбољу мушку улогу на фестивалу у Суботици за лик Пекића у представи Пекићева трака: дневник душе
  4. Награда за најбољу мушку улогу (заједно са Слободаном Перишићем) на фестивалу у Бугојну у представи Тужни принц, Предрага Бјелошевића за улогу сјенке тужног принца.
  5. Мостарска лиска за улогу грофа у представи Грбавац, УДУС
  6. Награда за најбољу мушку улогу на фестивалу у Бугојну у представи Одисеј – сан о повратку за улогу Одисеја.
  7. Награда за најбољу мушку улогу на фестивалу „Звездариште“ у представи Одисеј – сан о повратку за улогу Одисеја.
  8. Награда глумца вечери на Виминацијум фесту у Пожаревцу за улогу Одисеја у истоименој представи.

Галерија