Počinje rad na novoj predstavi „Junak u tregerima“

Protekli vikend u Dječijem pozorištu Republike Srpske bio je i više nego radan. Uz predstave „Koboldi“ i „Bajka o psiću“, koje su bile na repertoaru, umjetnički ansambl dočekao je i kolege iz Srbije i Hrvatske sa kojima počinju rad na novoj predstavi.
Naime, Dubravko Torjanac, reditelj iz Hrvatske i Irina Somborac, scenograf iz Srbije, doputovali su u Banja Luku kako bi definisali autorski koncept lutkarske predstave „Junak u tregerima“, čija premijera se očekuje krajem marta.
Predstava „Junak u tregerima“ nastaje po istoimenoj knjizi Jove Čulića, jednog od najnagrađivanijih i najčitanijih pisaca za djecu Republike Srpske. Dramatizaciju potpisuje Vesna Kusec Torjanac, a muziku Petar Eldan.
Do prve čitaće probe, polovinom februara, tehnički sektor Dječijeg pozorišta izradiće scenografiju, kako bi umjetnički ansambl brže i funkcionalnije realizovao svoju prvu premijeru u 2022. godini.
Irina Somborac bila je autor lutaka, kostima i scenografije za predstavu „Ivica i Marica“, koju je Dragoslav Šilja Todorović režirao u Dječijem pozorištu Republike Srpske aprila 2017. godine, dok je reditelju Dubravku Torjancu ovo prvi angažman u Banja Luci.
Pokrovitelj predstave je Ministarstvo prosvjete i kulture.