Велика санација у малом позоришту

У Дјечијем позоришту Републике Српске у току су велики грађевински радови, којима ће у потпуности бити санирани и модернизовани тоалети, што је прво улагање у овај дио објекта, од његове изградње, 1973. године.
Тако ће, након готово пола вијека, за маме и тате који са малишанима долазе у Дјечије позориште, бити обезбијеђена и посебна просторија за пресвлачење беба. Недостатак овакве просторије био је заиста велики проблем, јер су веома често млади родитељи морали да се сналазе како би током боравка у Позоришту, могли да замијене пелене млађој браћи и сестрицама, приликом породичног доласка на представу или у Музеј позоришних лутака.
Током санације биће уграђен и тоалет за особе са инвалидитетом, како би национални театар за дјецу, као друштвено одговорна институција, и овим био у потпуности опремљен и на једнакој услузи свима који са радошћу долазе у Дјечије позориште Републике Српске.
Све ово је испланирано и дефинисано координацијом Министарства просвјете и културе и Министарства финансија, након чега је Влада Републике Српске издвојила финансијска средства за реконструкцију.
Идејни и изведбени пројекат реализовао је стручни тим Републичке дирекције за обнову и изградњу, која ће вршити и надзор над извођењем радова, а завршетак радова се очекује у року од 90 дана.