Велики наслови на онлајн репертоару

Прве недјеље у априлу на онлајн репертоару Дјечијег позоришта Републике Српске су велики свјетски наслови.
У петак, 2. априла на јутјуб каналу Дјечијег позоришта, од 18 часова емитујемо представу “Чаробњак из Оза”, у режији Славча Маленова.У суботу, 3. априла, такође у 18 часова на репертоару је представа “У цара Тројана козје уши” у режији Ане Ђорђевић, док у недјељу 4. априла од 11 часова емитујемо “Ивицу и Марицу”, у режији Драгослава Тодоровића.Ове приче већ деценијама живе у маштовитом свијету књижевне, филмске и позоришне умјетности за најмлађе, и њиховим емитовањем на јутјуб каналу желимо да малишани уживају, али и да се родитељи подсјете на дјетињство и књиге из својих малих библиотека и на своје одласке у Позориште.

До скорашњег сусрета уживо са својом публиком Дјечије позориште Републике Српске и овим активностима настоји да сачува мост умјетности који већ 65 година спаја обале генерација и генерација дјеце са истинском умјетношћу.

Пандемија вируса корона јесте помјерила стварност, али и у таквој стварности непобједива је и непромјенљива енергија којом национални театар за дјецу настоји да сачува свијет безбрижног дјетињства.

У дјечијем свијету и у годинама одрастања ниједан дан не смије бити изгубљен, а чинити за дјецу је најзозбиљнија и најважнија мисија, у којој би било недопустиво и на тренутак поклекнути, преноси РТРС.