Европска ознака квалитета Фестивалу Дјечијег позоришта РС

Управо на Свјетски дан позоришта, 27. марта 2023. године, у Дјечије позориште Републике Српске стигла је званична потврда и признање да је Међународни фестивал позоришта за дјецу, добио европску ознаку квалитета EuFinder.
Овим се Фестивал који 22 године организује национални театар за дјецу Српске придружио најбољим европским фестивалима и постао члан европске фестивалске породице „ЕФА – Европска Фестивалска Мрежа.
Наиме, Фестивал је добио престижну ознаку „ЕФФЕ Ознака – Изузетни фестивал“ (Европа за фестивале – фестивали за Европу) за 2022 – 2023, која представља изврсност и нуди међународно признање јединствености одређеног фестивала широм Европе.
Ова ознака издваја фестивале који, без обзира на ширину области којом се баве или величину фестивала, носе посебан квалитет и препоручује их Европска комисија и ЕФА у пословном, културном, финансијском и туристичком смислу.
ЕФФЕ ознака је етикета за квалитет, креативност, иновативност и савременост коју је основала Европска фестивалска асоцијација (ЕФА) и додјељује се само најбољим фестивалима.
Признање бањалучком Међународном фестивалу позоришта за дјецу, потписала је госпођа Катрин Девентер у име дружење генералних секретара Асоцијације Европских фестивала (ЕФА), коју подржавају Европска комисија и Парламент.