Evropska oznaka kvaliteta Festivalu Dječijeg pozorišta RS

Upravo na Svjetski dan pozorišta, 27. marta 2023. godine, u Dječije pozorište Republike Srpske stigla je zvanična potvrda i priznanje da je Međunarodni festival pozorišta za djecu, dobio evropsku oznaku kvaliteta EuFinder.
Ovim se Festival koji 22 godine organizuje nacionalni teatar za djecu Srpske pridružio najboljim evropskim festivalima i postao član evropske festivalske porodice „EFA – Evropska Festivalska Mreža.
Naime, Festival je dobio prestižnu oznaku „EFFE Oznaka – Izuzetni festival“ (Evropa za festivale – festivali za Evropu) za 2022 – 2023, koja predstavlja izvrsnost i nudi međunarodno priznanje jedinstvenosti određenog festivala širom Evrope.
Ova oznaka izdvaja festivale koji, bez obzira na širinu oblasti kojom se bave ili veličinu festivala, nose poseban kvalitet i preporučuje ih Evropska komisija i EFA u poslovnom, kulturnom, finansijskom i turističkom smislu.
EFFE oznaka je etiketa za kvalitet, kreativnost, inovativnost i savremenost koju je osnovala Evropska festivalska asocijacija (EFA) i dodjeljuje se samo najboljim festivalima.
Priznanje banjalučkom Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu, potpisala je gospođa Katrin Deventer u ime druženje generalnih sekretara Asocijacije Evropskih festivala (EFA), koju podržavaju Evropska komisija i Parlament.