Октобар у знаку гостујућих изведби

И за вријеме трајања 21. Међународног фестивала позоришта за дјецу (од 9. до 15. октобра), а и тек шту су се спустиле завјесе над овим великим догађајем, ансамбл Дјечијег позоришта Републике Српске стиже и да путује.
​​Тако су један псић, тигар, рода, слон, нилски коњ и умјетник, сликар, у разиграној представи „Бајка о псићу“, у режији Живомира Јоковића, 12. октобра донијели радост малишанима у Новом Граду.
​​Овим гостовањем, а након двије године од пандемије вируса корона Дјечије позориште Републике Српске, наставља путовања по Републици Српској, како би национални театар свој репертоар представило и на сценама изван матичног театра. У организацији Општине Нови Град, представа је одиграна у амфитеатру Културно-образовног центра, а
сљедећа адреса је Центар за културу и образовање у Лакташима, гдје ће у четвртак, 27. октобра бити изведена представа „Јунак у трегерима“, у режији Дубравка Торјанца.
​​А ова представа, „Јунак у трегерима“, вечерас, 17. октобра и сутра, 18. октобра, на позив Казалишта лутака у Мостару, биће одиграна и на сцени овог театра.
​​Умјетничку поставку чине Слободан Перишић, Ђорђе Јанковић, Александар Бланић, Зорана Шуман, Ана Анђелић, Ђурђа Бабић и Драгана Илић.