Отворено „Сњешково“: ДП РС у мисији оплемењивања дjетињства

НЕЗАВИСНЕ – У Дјечијем позоришту Републике Српске (ДП РС) данас тачно у подне свечано је отворено „Сњешково“, програм за малишане, у склопу којег ће наредних 15 дана бити организоване радионице, концерти, представе и бројне друге активности.

Малишане у националном театру за дјецу дочекали су Дједа Мраз, Сњешко Бијелић, Свети Никола, Добра вила и друга магична створења у мини-представи добродошлице, коју је режирао Душко Мазалица, док је за идиличну зимску сценографију заслужна Берина Шушчевић.

„Наша сценографкиња Берина Шушчевић сваке године ‘Сњешково’ осмисли са другачијом темом, на другачији сценографски начин, како би они који улазе у позориште доживјели чаролију више“, рекла је на отварању манифестације за „Независне“ Љиљана Лабовић Маринковић, директорица ДП РС.

Након добродошлице уз слаткише, малишани су гледали представу „Бајка о малом Николи“ коју ће у наредном периоду ансамбл ДП РС играти у више наврата.

„Дјечије позориште стално подсјећа колико је важно што је породица круг, а да у том кругу има мјесто и Дјечије позориште. Представа ‘Бајка о малом Николи’ отвара неке друге платформе утицаја нашег позоришта, које и том представом говори је ли дијете данас усамљено, окружено играчкама и колико му требају родитељи“, рекла је Лабовић Маринковићева.

Додала је да је основна функција позоришта едукативна и да се оваквим догађајима малишани упознају са магијом театра.

„‘Сњешково’ јесте радост игре, радост свјетлости, визуелна атракција, али испод све те визуелне атракције траје она најважније прича, а то је да Дјечије позориште јесте у служби и у мисији да свако дјетињство буде племенитије и веселије те да памте да су били дјеца захваљујући овој кући“, објаснила је Лабовић Маринковићева.

„Сњешково“ ће бити отворено сваким даном од 12 до 20 часова до 30. децембра, када ће ансамбл ДП РС извести представу „Црвенкапица“.