Представа „Јунак у трегерима“ премијерно одиграна у Дјечијем позоришту Републике Српске

ГЛАС СРПСКЕ – Дјечаци и дјевојчице уживали су данас у премијерном извођењу поучне представе „Јунак у трегерима“ у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци, а прва реприза овог комада заказана је за за сутра у 18 часова.

Шарени, разграни костими кока и кокана, те занимљива и весела сценографија привлачили су пажњу малишана који су усхићено посматрали хоће ли орао однијети Фризлу, те хоће ли пас Киза, тај чувени јунак у трегерима, спасити коку која га је до јуче исмијавала.

Смијех и граја одјекивали су још једном Дјечијим позориштем, док је сјајни ансамбл овог театра на сцени дочарао згоде и незгоде на чувеној фарми.

Пас Киза, тај чувени јунак у трегерима враћа вјеру у људскост, јер он не поставља питања треба ли некоме ко је чинио лоше ствари опростити или не. Киза опрашта.

Малишани су кроз ову представу научили шта значи бити храбар и како постати добар човјек а не онај који се хвали незнањем и како бити другар, а не један од оних који исмијавају друге. Киза, кога на сцени анимира глумац Слободан Перишић, показао је најмлађој публици да треба бити скроман и поштен.

Говорећи о представи глумица Зорана Шуман која анимира коку Фризлу рекла је да њена јунакиња слијепо вјерује свом кокану, те да је на почетку и она једна од оних кока које исмијавају Кизу.

„Догађај који је промијенио и њен живот, утицао је на њен став према јунаку у трегерима. Представа је права посластица за малишане“ рекла је она.

Комад је рађен по књизи „Јунак у трегерима“ Јове Чулића.

Драматизацију текста је урадила Весна Косец Торјанац, а за режију  је био задужен Дубравко Торјанац.

Све похвале иду Ирини Сомборац која је израдила дивну и шаролику сценографију, дизајн лутака и костиме.

Глумачку поставу чине и Зорана Шуман, Ана Анђелић, Драгана Илић, Ђурђа Вукашиновић, Александар Бланић и Ђорђе Јанковић.