Пријем у Амбасади БиХ у Републици Турској

Пред сам лет за Бања Луку, ансамблу Дјечијег позоришта Републике Српске приређен је пријем у Амбасади БиХ у Републици Турској.
Домаћини глумцима који су са представом “Био једном један лав” учествовали на 19. Међународном фестивалу “Мале даме и мала господа” у Анкари, били су министар савјетник, отправник послова, госпођа Драгана Анђелић и први секретар Амбасаде, господин Ријад Хабул.
Уз сву захвалност госпођи Анђелић за оперативну помоћ и подршку, бањалучки умјетници су похвалили ниво организације Фестивала и начин на који су их турске колеге представљали својој публици и јавности.
Квалитет представе и искорак у формату луткарске игре, био је велико изненађење организаторима Фестивала.
Поздрављајући умјетнике националног театра Српске, госпођа Анђелић је честитала за успјех. Посебно је истакла да је важно да је у малој групи која је допутовала у Турску била и новинарска екипа Радио телевизије Републике Српске.
Овим, не само да ће јавности бити вјерно представљен значај и величина Фестивала, него је и домаћинима учињен велики гест поштовања, што они високо цијене.
Значају гостовања комплиментирао је и господин Хабул.
Захваљујући на пријему, директор Дјечијег позоришта Републике Српске, Љиљана Лабовић Маринковић је нагласила да је долазак бањалучког ансамбла суштина културне дипломатије, јер је умјетност оно што сваки народ у најбољем репрезентује у свијету.