Састанак ДПРС и НПРС: Два позоришта у заједничкој мисији

ГЛАС СРПСКЕ – Састанак руководства и оперативних сарадника Народног позоришта Републике Српске и Дјечијег позоришта Републике Српске одржан је данас у Бањалуци.

На састанку су обрађене теме статуса чланова умјетничких ансамбала, назива и профилација одређених радних мјеста у сектору технике, те разговарано о врстама послова и одређеним корекцијама.

– Како се на рад ових институција базично темељи Законом о позоришној

дјелатности, али су једнако тако важни и Закон о раду, Закон о платама као и Посебни колективни уговор за запослене у области образовања и културе

Републике Српске, на састанку су формиране и радне групе, које ће, свака према својим дјелатностима, усаглашавати стандарде који ће омогућити бољи статус свих запослених – додају из Дјечијег позоришта РС.

Састанку су пристуствовале в. д. директорица Народног позоришта РС Дијана Грбић, директорица Дјечијег позоришта РС Љиљана Лабовић Маринковић, умјетнички директори ових театара Александар Стојковић и Душко Мазалица, шефови технике Драгољуб Милић и Саша Шуман, затим  руководиоци финансијског сектора Слободанка Пуришић и Милена Пантелић, секретари Драгана Тепић и Драган Милетић и предсједници синдикалних организација Жељко Еркић и Ана Анђелић.