Успјех Дјечијег позoришта Републике Српске на 2. Фестивалу луткарске умјетности, ФЛУМ, у Мостару

Слободану Перишићу и Олги Зибјински награде на ФЛУМ-у
​Жири 2. Фестивала луткарске умјетности, ФЛУМ, у Мостару у саставу Мирољуб Мијатовић, Зерина Хоџић и Емина Ковачевић, додијелио је двије награде Дјечијем позоришту Републике Српске, које је на овом Фестивалу извело представу “Седам гавранова“ у режији Јакуба Максимова.
Међу 5 равноправних глумачких награда, Слободан Перишић је награђен за анимацију Врачаре.
„Врачара Слободана Перишића духовита је луткарска и глумачка партитура, на којој почива једно од кључних чворишта представе“- стоји у образложењу жирија.
Награда за најбоље лутке додијељена је Олги Зибјинској, ауторки костима и сценографије у представи „Седам гавранова“. Жири истиче да је „Зибјинска успјела да дочара како бајковитост, тако и древност ове приче, али и приближити представу традицији поднебља у којем је постављена“.
Уз ове двије награде, на управо завршеном 2. Фестивалу луткарске умјетности, ФЛУМ, у Мостару, представа „Седам гавранова“ збраја 12 награда, колико их је освојила током 2022. године, играјући на три фестивала.
У представи „Седам гавранова“ играју Александра Спасојевић, Слободан Перишић, Душко Мазалица, Александар Бланић, Ђорђе Јанковић, Саша Терзић, Драган Вучић и Раде Костић.