Aнсамбл националног театра за дјецу је почео рад на још једној представи

Паралелно са радом на представи „Мала сирена“, Х. K. Андерсена, ансамбл националног театра за дјецу данас је почео рад на још једној представи.
​Ријеч је о наслову „Био једном један лав“, Душка Радовића, чија премијера је планирана на стогодишњицу његовог рођења, 29. новембра. Овај наслов поставиће млади бањалучки редитељ Никола Бундало, којем је ово и прва редитељска сарадња са ансамблом Дјечијег позоришта Републике Српске. У представи играју Ђорђе Јанковић, Зорана Шуман, Свјетлана Андрић и Никола Милаковић.
​Многи и данас памте представе Дјечијег позоришта Републике Српске, које су настале по дјелима Душка Радовића – „Капетан Џон Пиплфокс“, „Живот је опака навика“ и „Разбојник Кађа и принцеза Нађа“, све три у режији Ненада Бојића.
​У експликацији представе, редитељ Никола Бундало истиче да му је фасцинанта коб слободе, које је био свјестан и сам Душко Радовић, увијек на мети цензора, због чега и није приспио у елитне умјетничке књижевне кругове, али је трајао досљедан и упркос свему. У тој и таквој усамљености, Душко Радовић је остао свој, неокрњен и завјештао нам свој импозантан умјетнички опус.