БИЈЕЛИЋЕВА И МАЗАЛИЦА ДОБИЛИ СТАТУС ГЛУМЦА ПРВАКА

БАЊАЛУКА, 26. ОКТОБРА /СРНА/ – Министар просвјете и културе Наталија Тривић уручила је данас глумцима Божани Бијелић и Душку Мазалици рјешења о статусу глумца првака Дјечијег позоришта Републике Српске.

Тривићева је истакла да је ово велики дан у култури Републике Српске, када се даје признање залужним културним дјелатницима.

„Неспорно је да ово двоје глумаца раде више од 20 година и да су освојили велики број признања радећи у националном театру, представљајући Републику Српску у региону и свијету“, рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Тривићева је истакла да је од посебног значаја имати глумачке ансамбле који могу да изнесу представе на фестивала и такмичењима, те да многобројне награде и признања доказују да они Републику Српску представљају на најбољи могући начин.

Она је подсјетила да је Министарство претходно додијелило три рјешења о статусу глумца првака глумцима Народног позоришта Републике Српске.

Глумица Божана Бијелић рекла је да је срећна и узбуђена, јер је ово велика награда за сав уложен труд, рад и посвећеност.

„Ово је круна у раду једног глумца, али и обавеза да стандарди које је позориште поставило до сада не смију бити нарушени. Радујем се будућим пројектима, свему што долази, јер знам да нећемо радити сами, да имамо много људи уз себе и да ћемо чувати и нашу традицију и културу“, навела је Бијелићева.

Глумац Душко Мазалица истакао је да је након дуго година рада, труда, енергије и љубави лијепо дочекати овакво признање.

„Свима онима који нас прате, нашој вјерној публици, дјеци, желим да поручим да се предан рад, с љубављу, истрајношћу и упорношћу, исплати“, додао је Мазалица.

Директор Дјечијег позоришта Љиљана Лабовић Маринковић изјавила је да кућа за дјецу, односно Дјечије позориште, које је основано 1955. године у Бањалуци, данашњим датумом етаблира своје мјесто као национални театар за дјецу.

„Два првака у нашем ансамблу не говоре само о снази њих двоје, као сјајних глумаца, него и о театру и ансамблу који на такав начин репрезентује културу нашег народа“, истакла је Лабовићева.