Dječije pozorište misli na djecu

Iako ove nedjelje neće uživo igrati predstave, Dječije pozorište Republike Srpske u petak, 26, subotu 27. i u nedjelju 28. marta emituje svoje naslove onlajn.
Na jutjub kanalu u petak u 18 časova, na repertoaru je predstava „Biberče“, u režiji Živomira Jokovića, u subotu, takođe u 18 časova emitujemo predstavu „Nismo svi letači“, u režiji Igora Tešića, te u nedjelju, 28. marta, u 11 časova emitujemo predstavu „Ukradeni princ i izgubljena princeza“, u režiji Živomira Jokovića.
Svjesni svoje uloge u društvu i obaveze da nacionalni teatar za djecu svojim angažmanom mora da doprinese socijalizaciji i psihološkom razvoju najmlađih, Dječije pozorište ne može da bude po strani i da ne reaguje na psihološku krizu uzrokovanu predugim trajanjem pandemije virusa korona.
Za razliku od odraslih koji imaju sposobnost da „novo normalno“ prihvataju racionalno, djeca su najranjivija grupa, kojoj se sa svih aspekata mora posvetiti posebna pažnja.
Dječije pozorište ne smije da dozvoli da kultura bude marginalizovana i da se zanemaruje blagotvornost kojom umjetnost oplemenjuje i djeluje na ljude. Svojim upornim pozivima, obavještenjima i porukama roditeljima i mališanima da budu uz svoje pozorište, nacionalni teatar za djecu Republike Srpske angažovano i predano stoji na prvoj liniji odbrane od otuđenja, malodušnosti i snižavanja civilizacijskih kriterijuma, jer je umjetnost nasušna potreba za razvoj pojedinca i društva.