„Јунак у трегерима“ на фестивалу у Београду

Дјечијем позоришту Републике Српске и ове године је припала част да затвори 53. Сусрете професионалних позоришта лутака Србије.
Представа „Јунак у трегерима“, Јове Чулића, у режији Дубравка Торјанца тако ће у петак, 2. децембра 2022. године са почетком у 18.00 часова на сцени Позоришта лутака „Пинокио“ у Београду затворити ову луткарску манифестацију коју организује српски огранак свјетског луткарског Удружења УНИМА.
Сусрети професионалних позоришта лутака Србије сваке године се организују у другом граду, како би сви театри били домаћини најзначајнијим остварењима из претходне сезоне.
Ове године домаћин Сусрета је Позориште лутака „Пинокио“, у којем ће од 29. новембра до 2. децембра, у такмичарском дијелу учествовати Позориште лутака Ниш, Мало позориште „Душко Радовић“, Београд, Позориште за децу и младе Kрагујевац, Позориште младих Нови Сад, Народно позориште „Тоша Јовановић“ Зрењанин, Дечје позориште Суботица и Позориште лутака „Пинокио“.
Током пратећег програма трајаће луткарске радионице за дјецу и за глумце, биће приређена и промоција монографије „Пола века игре“, која ће обиљежити и приказати рад Позоришта лутака „Пинокио“ од оснивања 1972. године, до данас.
Сарадња, какву Дјечије позориште Републике Српске већ деценијама баштини са театрима Србије и овогодишњим позивом за свечаност затварања Сусрета потврђује да је бањалучки ансамбл важан учесник и гост најзначајнијих културних манифестација у Србији.
У представи „Јунак у трегерима“ играју Слободан Перишић, Зорана Шуман, Ђорђе Јанковић, Ана Анђелић, Александар Бланић, Ђурђа Вукашиновић и Драгана Илић.