Почиње рад на новој представи „Јунак у трегерима“

Протекли викенд у Дјечијем позоришту Републике Српске био је и више него радан. Уз представе „Коболди“ и „Бајка о псићу“, које су биле на репертоару, умјетнички ансамбл дочекао је и колеге из Србије и Хрватске са којима почињу рад на новој представи.
Наиме, Дубравко Торјанац, редитељ из Хрватске и Ирина Сомборац, сценограф из Србије, допутовали су у Бања Луку како би дефинисали ауторски концепт луткарске представе „Јунак у трегерима“, чија премијера се очекује крајем марта.
Представа „Јунак у трегерима“ настаје по истоименој књизи Јове Чулића, једног од најнаграђиванијих и најчитанијих писаца за дјецу Републике Српске. Драматизацију потписује Весна Кусец Торјанац, а музику Петар Елдан.
До прве читаће пробе, половином фебруара, технички сектор Дјечијег позоришта израдиће сценографију, како би умјетнички ансамбл брже и функционалније реализовао своју прву премијеру у 2022. години.
Ирина Сомборац била је аутор лутака, костима и сценографије за представу „Ивица и Марица“, коју је Драгослав Шиља Тодоровић режирао у Дјечијем позоришту Републике Српске априла 2017. године, док је редитељу Дубравку Торјанцу ово први ангажман у Бања Луци.
Покровитељ представе је Министарство просвјете и културе.