Мали театар под великим звијездама

У суботу, 8. августа 2020. године, у 19 часова отвара се „Мали театар под великим звијездама“.

Извођењем представе „Црвенкапа“, Дјечије позориште Републике Српске на отвореном, у дворишту крај службеног улаза, наставља  свој рад, који је у марту зауставила пандемија вируса корона. „Црвенкапа“ је била и прва представа, емитована 23. марта онлајн, због чега се управо овом представом глумци уживо враћају на сцену.

Амбијент  „Малог театра под великим звијездама“ посебним чине цртежи које су осликала дјеца, полазници Школе цртања и сликања „Драгаш“, а према идеји свог професора Рената Ракића.

Поштујући све мјере и препоруке које су прописали Министарство здравља и Институт за јавно здравство Републике Српске, Дјечије позориште је у могућности да организује распоред сједења за најмлађе и њихове родитеље, тако што ће распоред столичица и столица бити на прописаној удаљености, на улазу ће бити дезинфиковане руке, а одрасла публика ће бити замољена да носи маске.

На дворишној сцени Дјечијег позоришта сваки дан, изузев понедјељка играће се представе и бити организоване радионице, а у простору Музеја позоришних лутака биће организоване пројекције цртаних филмова.

У сарадњи са Синплексом „Палас“, малишани ће имати прилику да гледају висококвалитетне цртане филмове, попут „Петра Пана“, „Авантуре под морем“, „Црвчак Цврле“…

Након пет мјесеци умјетнички ансамбл националног театра за дјецу поново се враћа пред своју публику, како бисмо сви заједно допринијели одлучној потреби за социјалним контактом, колективној радости игре и благотворности умјетности захваљујући којој је све боље.

У случају кише, представе ће се изводити на сцени Дјечијег позоришта, јер број сједишта у сали у потпуности одговара стандардима потребне удаљености између гледалаца.

Седмични репертоар биће објављиван на Фејсбук и Твитер страницама Дјечијег позоришта Републике Српске.