Награда Дјечијем позоришту Републике Српске

Представа „Сирано де Бержерак“, Игора Бојовића, у режији Југа Радивојевића донијела је прву награду Дјечијем позоришту Републике Српске у 2021. години.
Ријеч је о награди „Слободанка Цаца Алексић“ за најбољу режију представе за дјецу у 2019/20. години, а коју је установило Позориштанце „Пуж“ из Београда, у част Цаце Алексић, која је уз Бранка Милићевића Коцкицу, била оснивач овог театра за дјецу.
Жири у саставу Татјана Петернек Алексић, драматург, Ђоко Булајић, директор позоришта „Пуж“ и Милош Јагодић, редитељ, након одгледаних снимака представа пријављених на конкурс за награду „Слободанка Цаца Алексић“ за најбољу режију представе за децу 2019/20. години донио је одлуку да се награда „Слободанка Цаца Алексић“ додели редитељу Југу Радивојевићу за представу „Сирано де Бержерак“ Дјечијег позоришта Републике Српске
У образложењу одлуке стоји да је „маштовит и комуникативан редитељски приступ, прилагођен узрасту коме је намијењен, допринио да драмски текст Игора Бојовића, ослоњен на класику, буде приступачан и занимљив савременом младом гледаоцу. Духовита рјешења и разиграна игра глумаца, као посљедица редитељског промишљања, резултирали су осмишљеном цјелином и јединственом сликом са јасним редитељским потписом на трагу стваралаштва Слободанке Цаце Алексић“.
Свечаност уручења награде и умјетнички програму част Слободанке Цаце Алексић одржаће се 11. јуна, у 12 часова у Позориштанцу „Пуж“ у Београду.