OTVOREN MUZEJ LUTAKA

GLAS SRPSKE – Simbolično, na Međunarodni dan muzeja, tačno u deset časova, Dječije pozorište Republike Srpske danas je otvorilo vrata svog Muzeja pozorišnih lutaka.
Glumci odjeveni u kostime iz predstave „Koboldi“, Aleksandra Dime, u režiji Todora Valova, „stali“ su ispred glavnog ulaza u Dječije pozorište RS i grupnim portretom pozvali su mališane i roditelje da dođu naš Muzej.

– Kako se u predstavi „Koboldi“ čudesni patuljci koboldi bore protiv Viteza lošeg vremena i naravno, pobjeđuju, tako je i ova naša slika poruka da će koboldi pomoći i djeci i Dječijem pozorištu RS da pobijede nevolju virusa korona – saopšteno je iz Dječijeg pozorišta RS.

Sutra, takođe u deset časova, glumci će, odjeveni u kostime iz predstave „Peća i vuk“ otvoriti Muzej lutaka, a potom u srijedu slijede „pokretne slike“ iz predstava „Noć u Merlinovom zamku“, „Maša i medo“ i „Sirano de Beržerak“. Tako će ova sedmica, od 18. do 22. maja biti u znaku likova iz  predstava Dječijeg pozorišta RS, koji, sa jednakim optimizmom kao i glumci, čekaju nova izvođenja na sceni nacionalnog teatra.

Muzej će raditi svakog radnog dana od deset do 18 časova, a  uz sve propisane preventivne bezbjedonosno epidemiološke mjere za Covid19.