Pametna klupa u Dječijem pozorištu

Banjalučka kompanija „Telemaks“ postavila je pametnu klupu u Dječijem pozorištu Republike Srpske, kako bi mališani dolazeći na predstave imali priliku da vide primijenjeni primjer korištenja savremene tehnologije u javnom prostoru.
Pametna klupa tako u Pozorištu postaje digitalno mjesto koje će služiti za promociju nauke i novih tehnologija najmlađoj populaciji. Punjači i internet pristup koje omogućava pametna klupa su mogućnosti koje stvaraju navike korištenja ovakvih i sličnih uređaja. Osim toga, korištenjem klupe želimo inspirisati najmlađe da počnu razmišljati o novim proizvodima, novim rješenjima koja će imati svoju primjenjivost u budućnosti.
Klupa sadrži i promotivni LCD displej koji sponzorima, prijateljima i svima koji podržavaju rad Dječijeg pozorišta daje mogućnost da plasiraju svoje marketinške i servisne informacije.
Pametna klupa, inače brend pametnog urbanog mobilijara City Gecko, tako je zahvaljujući kompaniji Telemax, koja je prozvodi, našao svoj put i do najmlađih.
Prema riječima Gorana Vukalovića, direktora marketinga, Kompanija Telemaks je pokrenula brend City Gecko prije tri godine kada je odlučila da u svoj portfolio doda i sopstvena rješenja. Trenutno je u ponudi tridesetak rješenja iz asortimana pametnih klupa i solarnih autobuskih stajališta. Pomenuta rješenja su do sada instalisana u šest zemalja, a kompanija je u pregovorima za dodatnih osam inostranih tržišta. Do danas je preko trideset uspješno instalisanih rješenja, a do kraja godine se očekuje instalacija dodatnih petnaest u gradovima širom Evrope.
Telemaksova pametna klupa, postavljena u Dječijem pozorištu u najboljem potvrđuje da kreativnost, dobra namjera i saradnja između jedne uspješne kompanije i javne ustanove zajedno čine dobrobit široj društvenoj zajednici.