Паметна клупа у Дјечијем позоришту

Бањалучка компанија „Телемакс“ поставила је паметну клупу у Дјечијем позоришту Републике Српске, како би малишани долазећи на представе имали прилику да виде примијењени примјер кориштења савремене технологије у јавном простору.
Паметна клупа тако у Позоришту постаје дигитално мјесто које ће служити за промоцију науке и нових технологија најмлађој популацији. Пуњачи и интернет приступ које омогућава паметна клупа су могућности које стварају навике кориштења оваквих и сличних уређаја. Осим тога, кориштењем клупе желимо инспирисати најмлађе да почну размишљати о новим производима, новим рјешењима која ће имати своју примјењивост у будућности.
Клупа садржи и промотивни ЛЦД дисплеј који спонзорима, пријатељима и свима који подржавају рад Дјечијег позоришта даје могућност да пласирају своје маркетиншке и сервисне информације.
Паметна клупа, иначе бренд паметног урбаног мобилијара City Gecko, тако је захваљујући компанији Телемаx, која је прозводи, нашао свој пут и до најмлађих.
Према ријечима Горана Вукаловића, директора маркетинга, Kомпанија Телемакс је покренула бренд City Gecko прије три године када је одлучила да у свој портфолио дода и сопствена рјешења. Тренутно је у понуди тридесетак рјешења из асортимана паметних клупа и соларних аутобуских стајалишта. Поменута рјешења су до сада инсталисана у шест земаља, а компанија је у преговорима за додатних осам иностраних тржишта. До данас је преко тридесет успјешно инсталисаних рјешења, а до краја године се очекује инсталација додатних петнаест у градовима широм Европе.
Телемаксова паметна клупа, постављена у Дјечијем позоришту у најбољем потврђује да креативност, добра намјера и сарадња између једне успјешне компаније и јавне установе заједно чине добробит широј друштвеној заједници.