Pripreme za „Malu vučicu“

Iako Dječije pozorište Republike Srpske već dva vikenda emituje svoje predstave onlajn i virtuelno komunicira sa svojom publikom, u radionicama nacionalnog teatra je počeo veliki posao.
Pred teatrom je nova sezona i želja da i novim naslovima obraduje svoju publiku. Prvi od naslova je predstava „Mala vučica“, po tekstu i u režiji Tamare Kučinović iz Osijeka.
Da bi glumački ansambl lakše prionuo probama, a da ne bi bilo izgubljeno dragocjeno vrijeme čekajući optimalne epidemiološke uslove za rad na sceni, u Banja Luku je doputovala Aljona Pavlović, scenografkinja iz Rijeke, koja će na sceni Dječijeg pozorišta oživjeti čudesnu šumu u kojoj živi mala porodica vukova.
Umjetnički tandem Kučinović-Pavlović predstavio se banjalučkoj publici predstavama „Smrznute pjesme“, Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke, odnosno, “Bajka o izgubljenom vremenu”, Pozorišta lutaka iz Mostara, koje su bile blistave predstave 18. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu Banja Luka 2019. godine.
Riječ je o regionalno najnagrađivanijem umjetničkom autorskom timu, zbog čega je ambicioznost ovog projekta sa banjalučkim ansamblom još izazovnija.
Dok bravarske, stolarske i tapetarske radionice budu izrađivale scenografiju za „Malu vučicu“, nadati se da će i glumci i tehnika Dječijeg pozorišta biti vakcinisani, kako bi bezbjedno izašli na scenu i posvetili se umjetničkom procesu nastanka predstave.
Datum premijere predstave realno zavisi od epidemiološke situacije, ali je namjera Pozorišta da duhom optimizma organizuje proces rada, kako bi bili bezbjedni svi članovi kolektiva, a sve faze pripreme prošle u najboljem redu.