„Sedam gavranova“ igraju za prvog selektora

Ovogodišnja evropska prijestonica kulture, Novi Sad će tokom 2022. godine biti epicentar zanimljivih umjetničkih sadržaja, od kojih će, neke, po samom organizovanju, biti ustanovljene da se održavaju i ubuduće.

Jedan od takvih visokoreferentnih događaja, iz vizure teatra, je i usvojeni projekat da se u maju organizuju „Novosadske pozorišne igre“, a u produkciji i prema konceptu Pozorišta mladih Novi Sad.

Tako je, iz Pozorišta mladih Dječijem pozorištu Republike Srpske već stigao poziv za učešće, zbog čega će danas u Banja Luku doputovati Mihajlo Nestorović, direktor ovog Pozorišta i selektor prvih „Novosadskih pozorišnih igara“. Kolega Nestorović će gledati predstavu „Sedam gavranova“, braće Grim, u adaptaciji i režiji Jakuba Maksimova.

Podsjećamo, premijera „Sedam gavranova“ izvedena je 15. decembra 2021., a ova predstava čiji je kvalitet već dobio visoke ocjene banjalučke publike i javnosti, nada se dobrom ishodu i kada je selektorska odluka u piganju.

Dječijem pozorištu bi imponovalo da nacionalni teatar Republike Srpske bude dio atmosfere i umjetničkih ostvarenja u ovogodišnjoj evropskoj prijestonici kulture, a učešće na tek ustanovljenom festivalu bi u kontekstu budućeg vremena bilo još jedna adresa na kojoj bi se snažno predstavljala umjetnost za djecu Republike Srpske.