Бањалучки фестивал у Европској фестивалској асоцијацији

Међународни фестивал позоришта за дјецу, који организује Дјечије позориште Републике Српске и ове године је сертификован ознаком европског квалитета ЕФФЕ.
У званичном обавјештењу које је потписала Катрин Девентер, генерални секретар Европске асоцијације фестивала (ЕФА) стоји:
„Са задовољством вас обавjештавамо, у име ЕФФЕ међународног жирија и ЕФФЕ заједнице, да је вашем фестивалу додијељена „Европска ознака за квалитет ЕФФЕ 2024-2025“. Након прегледа ваше пријаве, утврдили смо да се ваш Фестивал квалификује за ЕФФЕ ознаку.
Овим је и овогодишњи, 23. Међународни фестивал позоришта за дјецу потврдио међународно признање јединствености и постао званичан дио европске заједнице изузетних умјетничких фестивала, што подразумијева приступ међународној мрежи.
Ова ознака издваја фестивале који носе посебан квалитет и препоручује их Европска комисија и Парламент, јер је ЕФФЕ ознака за квалитет, креативност, иновативност и савременост коју је основала Европска фестивалска асоцијација (ЕФА) и додјељује се само најбољим фестивалима.