Banjalučki festival u Evropskoj festivalskoj asocijaciji

Međunarodni festival pozorišta za djecu, koji organizuje Dječije pozorište Republike Srpske i ove godine je sertifikovan oznakom evropskog kvaliteta EFFE.
U zvaničnom obavještenju koje je potpisala Katrin Deventer, generalni sekretar Evropske asocijacije festivala (EFA) stoji:
„Sa zadovoljstvom vas obavještavamo, u ime EFFE međunarodnog žirija i EFFE zajednice, da je vašem festivalu dodijeljena „Evropska oznaka za kvalitet EFFE 2024-2025“. Nakon pregleda vaše prijave, utvrdili smo da se vaš Festival kvalifikuje za EFFE oznaku.
Ovim je i ovogodišnji, 23. Međunarodni festival pozorišta za djecu potvrdio međunarodno priznanje jedinstvenosti i postao zvaničan dio evropske zajednice izuzetnih umjetničkih festivala, što podrazumijeva pristup međunarodnoj mreži.
Ova oznaka izdvaja festivale koji nose poseban kvalitet i preporučuje ih Evropska komisija i Parlament, jer je EFFE oznaka za kvalitet, kreativnost, inovativnost i savremenost koju je osnovala Evropska festivalska asocijacija (EFA) i dodjeljuje se samo najboljim festivalima.