Премијерно одиграна представа “Дјевојчица и дрво”

Глас Српске – Представа Селме Париси “Дјевојчица и дрво” у режији Зијаха Соколовића вечерас је премијерно одиграна у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци.

Директор Дјечијег позоришта Републике Српске Љиљана Лабовић – Маринковић изразила је задовољство што је позоришни великан Зијах Соколовић постао дио историје Дјечијег позоришта.

“Овом представом се шаљу животне поруке и зато се надам да ће је погледати што више дјеце, али и родитеља”, рекала је Лабовићева Срни.

Она је навела да Соколовић није могао присуствовати премијери представе јер је хопитализован у Универзитетском клиничком центру Републике Српске због срчаних тегоба.

Соколовић је раније истакао значај представа као што је “Дјевојчица и дрво”, у којима се дјеца информишу и едукују о друштвеним проблемима са којима се сусрећу у животу.

“У позоришту за дјецу увијек размишљамо да им прикажемо бајке како се она не би шокирала од стварности. Тако да је ово бајка о томе да ли дјевојчица може да спаси дрво. Наравно да не може када говоримо о реалности у којој живимо и у којој се шуме сијеку без осјећаја”, рекао је Соколовић.

Он је навео да у представи дјевојчица, као представник свијета, може да спаси дрво, односно човјечанство.

“Наша представа има оптимизам и жељу да дјеца, али и њихови родитељи, схвате да могу да промијене свијет и спасу дрво које нам даје душу и тијело”, рекао је Соколовић.