Premijerno odigrana predstava “Djevojčica i drvo”

Glas Srpske – Predstava Selme Parisi “Djevojčica i drvo” u režiji Zijaha Sokolovića večeras je premijerno odigrana u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Direktor Dječijeg pozorišta Republike Srpske Ljiljana Labović – Marinković izrazila je zadovoljstvo što je pozorišni velikan Zijah Sokolović postao dio istorije Dječijeg pozorišta.

“Ovom predstavom se šalju životne poruke i zato se nadam da će je pogledati što više djece, ali i roditelja”, rekala je Labovićeva Srni.

Ona je navela da Sokolović nije mogao prisustvovati premijeri predstave jer je hopitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske zbog srčanih tegoba.

Sokolović je ranije istakao značaj predstava kao što je “Djevojčica i drvo”, u kojima se djeca informišu i edukuju o društvenim problemima sa kojima se susreću u životu.

“U pozorištu za djecu uvijek razmišljamo da im prikažemo bajke kako se ona ne bi šokirala od stvarnosti. Tako da je ovo bajka o tome da li djevojčica može da spasi drvo. Naravno da ne može kada govorimo o realnosti u kojoj živimo i u kojoj se šume sijeku bez osjećaja”, rekao je Sokolović.

On je naveo da u predstavi djevojčica, kao predstavnik svijeta, može da spasi drvo, odnosno čovječanstvo.

“Naša predstava ima optimizam i želju da djeca, ali i njihovi roditelji, shvate da mogu da promijene svijet i spasu drvo koje nam daje dušu i tijelo”, rekao je Sokolović.